Alle berichten

Zo krijg je inzicht in de verbeterpunten van je onderneming

Bij BouwenAanBetereBedrijven™ gebruiken we de GROWTHmapper® assessment tool, een bewezen methodiek die bedrijven helpt om bedrijfsgroei te realiseren binnen essentiële bedrijfsonderdelen. Maar hoe is het nou om ermee te werken? In dit artikel vertel ik je over mijn ervaringen met GROWTHmapper®.

Na 25 jaar internationaal ondernemen besloot ik om een landelijk programma te lanceren ter versterking van het MKB met behulp van geaccrediteerde en regionaal aanwezige groeicoaches. Na uitgebreid onderzoek kwam ik in aanraking met GROWTHmapper® van Oxford Innovation. Ik was op zoek naar methodes die écht werken en uit pure nieuwsgierigheid ben ik mezelf in de methode gaan verdiepen. Ik was benieuwd hoe (goed) het zou werken en of het iets voor ons was. Als groeicoach werk ik nu dus al langere tijd met GROWTHmapper® en het is iedere keer weer fascinerend om te zien wat de uitkomsten zijn. Hoe de methodiek mensen binnen de organisatie in beweging brengt en welke groei er uiteindelijk in gang wordt gezet door nieuwe inzichten.

26% méér groei realiseren

Tijdens mijn zoektocht naar manieren waarop MKB-bedrijven in het buitenland worden ondersteund in het realiseren van hun groeiambities, kwam ik via twee verschillende onderzoeken uit bij GROWTHmapper®. Beide onderzoeken toonden aan dat deze methodiek zeer interessante resultaten oplevert. Bedrijven bleken gemiddeld 26% meer groei te realiseren en is 87% van de deelnemers bijzonder tevreden over de resultaten. Maar misschien wel het meest indrukwekkende feit is dat iedere gesubsidieerde Britse pond minimaal zes pond opleverde.

Een ondernemer is géén alleskunner

Ondernemers worden door de buitenwereld vaak gezien als alleskunners. Maar dat is natuurlijk eigenlijk helemaal niet waar. Het is vrijwel onmogelijk om overal in uit te blinken. Iemand die goed is in financiën is misschien wel niet zo sterk in marketing. Iemand die sterk is in innoveren is wellicht minder succesvol in sales. GROWTHmapper® helpt je om de verbeterpunten van je bedrijf bloot te leggen. Het stelt je in staat om je zwakke punten te verbeteren en je sterke punten te versterken.

Belangrijk om te benadrukken is dat GROWTHmapper® niet naar de ondernemer kijkt, maar naar de onderneming als geheel. Als ondernemer werk je immers samen met je team aan de groei van je bedrijf.

Wat heeft GROWTHmapper® jouw bedrijf te bieden?

GROWTHmapper® geeft je waardevolle inzichten over je bedrijf, waarop je concreet en gericht actie kunt ondernemen om meer groei te realiseren. De uitkomsten van de scan geven je onder andere inzicht in de mate van volwassenheid van je bedrijf in de verschillende disciplines binnen je organisatie. Ook worden verschillen in management perspectieven blootgelegd. Door deze uitvoerig te bespreken stel je jezelf als MT in staat om je doelstellingen bij te sturen en aan te scherpen. Dat is waar GROWTHmapper® echt anders is. Het brengt essentiële bedrijfsdisciplines in kaart, geeft de perspectieven weer van alle MT leden, en tegelijkertijd wordt een stip op de horizon gezet voor de weg naar de verbetering.

Waarom ik met GROWTHmapper® werk

GROWTHmapper® levert je simpelweg harde resultaten op. De verschillende afdelingen in je bedrijf realiseren groei en je cijfers gaan er aantoonbaar significant op vooruit. Je stippelt een concrete koers uit die met veel enthousiasme organisatie breed gerealiseerd kan worden. Met alle ervaring die ik afgelopen 25 jaar heb opgedaan zou ik iedere ondernemer oprecht willen adviseren om dit traject te doorlopen. Het verbetert niet alleen je leven als ondernemer, maar ook het leven van de mensen die hard voor je werken. GROWTHmapper® is dé tool voor de Engelse overheid in diverse gesubsidieerde groeitrajecten voor bedrijven die willen groeien, innoveren en internationaliseren, en heeft zich sinds 2013 uitgebreid bewezen.

Benieuwd hoe Bouwen aan Betere Bedrijven je hierbij kan ondersteunen? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jouw onderneming kunnen helpen groeien, zelfs in de meest hectische tijden. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor je bedrijf!

Plan snel een online of fysieke afspraak voor een gratis uur advies. Je kunt de afspraak inplannen via deze link: Calendly online agenda.

Bouwen aan Betere Bedrijven is een initiatief ter ondersteuning en ontwikkeling van mkb-bedrijven. Voor ondernemers, door ondernemers.

Geert Cox heeft ruim 25 jaar bagage aan internationaal ondernemen in meer dan 30 landen. Samen met een landelijk netwerk van ervaren coaches en GROWTHmapper van Oxford Innovation bouwt hij aan een duurzaam beter mkb.

😙

Gerelateerde berichten
Logo Bouwen aan Betere Bedrijven

Is jouw bedrijf in beweging?

Als bevlogen ondernemer begrijp ik als geen ander dat de wereld van het bedrijfsleven voortdurend evolueert. Om relevant te blijven en te groeien, moeten we altijd streven naar verbetering. Of je nu een start-up runt of een gevestigd bedrijf hebt, het is cruciaal om jezelf en je bedrijf constant naar een hoger niveau te tillen. […]