Internationalisering

Je wilt je bedrijfsactiviteiten uitbreiden naar het buitenland? Maar waar begin je?


Internationaal uitbreiden is een spannende stap, en brengt vaak onbekende uitdagingen en onverwachte verrassingen met zich mee. Dan is het toch wel fijn als je hierop goed bent voorbereid en klaargestoomd. Je wilt – voor zover dat mogelijk is – toch graag weten wat je te wachten staat. Maar waar moet je beginnen? Welke markten zijn het meest veelbelovend? Hoe pak je de uitdagingen van internationale groei aan?

Bij Bouwen aan Betere Bedrijven weten we hoe complex het uitbreiden naar internationale markten kan zijn. Aan de hand van onze GROWTHmapper methodiek helpen we bij het identificeren van kansrijke markten, het ontwikkelen van een solide internationale strategie en het navigeren door culturele en zakelijke verschillen.

Het GROWTHmapper assessment gericht op internationalisering bereid jouw bedrijf grondig voor op de uitdagingen die bij internationalisering komen kijken.

Het assessment voor internationalisering kijkt naar …

Icoon van twee gebouwen en een euroteken, symbool voor de discipline 'Internationale Financiën' binnen het GROWTHmapper assessment, wat wijst op de evaluatie en strategievorming omtrent financieel beheer in een internationale bedrijfscontext

Internationale financiën

“Wereldwijd financieel succes! Beheers valutarisico’s en optimaliseer internationale financiële stromen voor duurzame groei.”

Icoon van twee bergen met een vlag op de top, symboliseert de discipline 'Internationale Strategie' binnen het GROWTHmapper assessment, wat duidt op het overwinnen van uitdagingen en het bereiken van internationale doelen in de bedrijfsstrategie.

Internationale strategie

“Strategische meesterschap! Ontwikkel een robuuste internationale strategie die zowel flexibel als impactvol is op wereldschaal.”

Icoon van een elegante fauteuil, symbool staand voor de discipline 'Product of Dienst' binnen het GROWTHmapper assessment, wat verwijst naar de evaluatie en optimalisatie van de kwaliteit, waarde en levering van een bedrijfsproduct of -dienst.

Product of dienst

“Optimaliseer je aanbod! Verzeker dat jouw product of dienst voldoet aan internationale normen en verwachtingen.”

Icoon van een buitenlandse winkel, symbool voor de discipline 'route naar de markt' binnen het GROWTHmapper assessment, wat de strategische analyse en planning van marktentree en expansie voor ondernemers benadrukt

Route naar de markt

“Vind de beste paden! Ontdek de meest efficiënte en winstgevende routes om jouw product internationaal te positioneren.”

Icoon van een brandende tafellamp, symbool voor de discipline marketing en sales, belicht binnen het GROWTHmapper assessment om strategische inzichten en groei te stimuleren in deze bedrijfsfuncties.

Internationale marketing

“Grensverleggende merkstrategieën! Creëer internationale merkbekendheid met aanpasbare en cultuurspecifieke marketingtactieken.”

Icoon van een wijze uil, symbool staand voor de discipline 'operatie' binnen het GROWTHmapper assessment, wat de efficiëntie en effectiviteit van operationele processen binnen een onderneming analyseert en evalueert.

Operatie

“Efficiëntie zonder grenzen! Optimaliseer operationele processen voor naadloze internationale operaties en klantenservice.”

Icoon van een gevulde geldzak, symbool voor het GROWTHmapper assessment gericht op scale-up activiteiten en financiële groei.

Financiën

“Duik diep in je financiële status, van cashflow tot kostenstructuren, om financiële stabiliteit en groei te waarborgen.”

Icoon van een lineaal en potlood, symbool voor de discipline 'Vaardigheden' binnen het GROWTHmapper assessment, wat focust op het meten en ontwikkelen van cruciale bedrijfsvaardigheden om groei en succes in ondernemingen te stimuleren.

Vaardigheden

“Versterk je team! Identificeer en ontwikkel cruciale vaardigheden voor succesvolle internationale ondernemingen.”

Wat levert GROWTHmapper je op?

Analyse van je bedrijfskundige volwassenheid

Een uitgebreide analyse die de bedrijfskundige volwassenheid van jouw bedrijf in kaart brengt. Met andere woorden, waar sta je met betrekking tot internationalisering?

Jouw routekaart naar internationalisering

Gedetailleerde en puntsgewijze weergave naar het “ideale” bedrijf, kortom je krijgt inzicht in wat er moet gebeuren, wat nu nog onbekend is wordt bekend.

Identificatie van sterke en zwakke punten

Het assessment helpt jouw bedrijf om je interne sterke punten en zwakke punten te identificeren. Door te begrijpen waar je goed in bent en waar verbetering nodig is, kun je je middelen efficiënter inzetten.

Groeiplanning en strategie

Op basis van de verzamelde gegevens gaat GROWTHmapper jouw bedrijf helpen bij het ontwikkelen van een effectief groeiplan en strategie voor internationalisering. Het biedt een gestructureerd kader om doelen te stellen en de stappen te bepalen die nodig zijn om jouw doelen te bereiken. Prioriteiten worden vastgesteld en SMART gemaakt.

Externe financiering en investeringen

Voor start-ups en groeiende bedrijven kan het gebruik van GROWTHmapper een aantrekkelijke factor zijn voor externe investeerders en financiers. Het biedt een gestructureerde beoordeling van het bedrijf en kan het vertrouwen vergroten in de groeipotentie van het bedrijf.

Teamontwikkeling

Het assessment biedt inzicht in het potentieel van je huidige team. Dit gaat jouw bedrijf helpen bij het identificeren van aandachtspunten in vaardigheden en ervaring, en bij het plannen van opleidings- en ontwikkelingsinitiatieven.

Kortom
Sneller, met minder leergeld en frustratie wordt jouw ambitie,
internationalisering, werkelijkheid.

GROWTHmapper.
Jouw pad naar succes in kaart gebracht

Ontdek een wereld van inzichten met onze allesomvattende bedrijfsanalyse, samengebracht in een helder, toegankelijk rapport. Wij bieden een concreet en strategisch stappenplan, afgestemd op het verwezenlijken van al jouw zakelijke én persoonlijke ambities.

Growthmapper-internationalisering
#image_title

Zo ervaren andere ondernemers ons

Foto Geert Cox

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Wij begrijpen dat je nog vol met vragen zit. Dat is ook logisch. Maak daarom gebruik van ons gratis uurtje sparren. Wij zijn er voor jou.

Uit ervaring weten we dat ondernemers wel eens dringende vragen of snel een antwoord willen hebben. Wij snappen die urgentie.
Bel dan 06 34373898.

Gratis adviesuur inplannen