Alle berichten

Ontdek wat een businesscoach voor je bedrijf kan betekenen

Investeren in je bedrijf is voor iedere ondernemer de normaalste zaak van de wereld. Je bent er dagelijks mee bezig. Geld, tijd, liefde en passie stop je in je bedrijf. Maar in de waan van de dag denk je er vaak niet aan om eens in jezelf te investeren. In een businesscoach bijvoorbeeld. 

In de wereld van topsport is een coach een vanzelfsprekendheid. Sterker nog, zonder ben je nergens. Niet als team, maar ook niet als individu. Want al gaat het nu nog zo goed, vroeg of laat ga je een keer dobberen. En dat is helemaal niet erg. Hoort erbij. Maar dan is het wel zo fijn als er iemand is die je helpt om weer ‘back on track’ te komen. 

Ondernemers zijn alleskunners. Of toch niet?

Vaak wordt gedacht dat een ondernemer alle disciplines binnen een onderneming beheerst. Het tegendeel is echter waar. Er zijn net zoveel verschillende ondernemers als ondernemingen. De één heeft bijvoorbeeld een passie voor techniek, de ander wordt tomeloos enthousiast door de kansen en mogelijkheden die de wereld te bieden heeft. Maar beiden hebben ook minder sterke eigenschappen.

Coachen op discipline

Een businesscoach kan je helpen om bepaalde – minder goede – eigenschappen te verbeteren. Disciplines waar – zeg maar – ‘niet je passie ligt’. Als we inzoomen op deze disciplines dan onderscheiden we bijvoorbeeld strategie, innovatie, sales, leiderschap, financiën, verandermanagement, export, productie, en zo nog meer. Samen met je businesscoach bepaal je waar je nog valkuilen hebt, en binnen welke disciplines je graag zou willen groeien. 
 
Uit diverse internationale onderzoeken blijkt dat het werken met een coach tot betere resultaten leidt. Alleen al omdat het op de agenda staat. Je bent immers iedere maand actief aan verbetering van jezelf en je onderneming. Uit onderzoek is ook gebleken dat innovatie duurzame, betere bedrijven creëert. Coaches zullen dus ook op innovatie aansturen omdat concurreren op alleen prijs niet altijd future proof is.

De voordelen

Een businesscoach geeft je richting en helpt je om jezelf én je bedrijf te laten groeien. Hij inspireert en motiveert je op je weg naar betere resultaten. Een coach helpt je om de beste versie van jezelf te worden. Iemand die continu zijn grenzen probeert verleggen en de lat probeert te verhogen. 

Samen met je coach kijk je waar jij als ondernemer tegenaan loopt en welke rol jij hier zelf in vervult. Welke effecten dit heeft op de resultaten van je bedrijf en op je team. Welke processen kunnen beter? Waar kan de visie aangescherpt worden? Meer structuur aangebracht worden? Waardoor kan het team (nóg) beter functioneren? Hoe kunnen we meer omzet genereren? 

Sparren met een coach vergroot zowel zakelijk als persoonlijk leiderschap en draagt bij aan je assertiviteit, zelfvertrouwen en communicatie. Je krijgt meer inspiratie en bent in staat om een betere visie te ontwikkelen. Kortom… meer groei, meer resultaat en meer succes! 

Meer groeien, én sneller groeien

Een businesscoach laat je niet alleen meer groeien, maar ook sneller groeien. Groeicoaches hebben vaak een uitgebreid netwerk en kunnen je met andere bedrijven verbinden. Een coach heeft doorgaans al heel veel ondernemingen van binnen gezien. En al die ervaring en kennis wordt vervolgens ingezet om jou te laten groeien. Meer, beter én sneller! 

Niet alleen voor ondernemers

Ik heb het nu steeds over ‘de ondernemer’. Maar coaching is niet alleen weggelegd voor ondernemers. Integendeel. Een businesscoach is ook een perfecte match als sparringpartner voor jou als directeur of manager. Nieuwe inzichten en reflecties helpen je in no time aanzienlijke groei te realiseren, waarvan niet alleen jij maar ook je organisatie direct de vruchten plukt. 

Geen klik? Geen coach

De ene businesscoach is de andere niet. Iedere coach heeft een andere achtergrond, andere ervaring en andere expertises. Daarnaast is coaching iets heel persoonlijks. Dus ga niet met de eerste de beste businesscoach in zee. Zorg dat er een klik is. Als er geen klik is, zoek dan nog even verder. En laat de kosten vooral geen drempel zijn. Want een goede groeicoach kost geen geld, hij levert zijn geld dubbel en dwars op! Zie het als een investering in jezelf en in je bedrijf. En als jij daar niet in investeert, wie dan wel?

Benieuwd hoe Bouwen aan Betere Bedrijven je hierbij kan ondersteunen? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jouw onderneming kunnen helpen groeien, zelfs in de meest hectische tijden. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor je bedrijf!

Plan snel een online of fysieke afspraak om eens te “sparren”. Je kunt een afspraak inplannen via deze link: Calendly online agenda.

Bouwen aan Betere Bedrijven is een initiatief ter ondersteuning en ontwikkeling van mkb-bedrijven. Voor ondernemers, door ondernemers.

Geert Cox heeft ruim 25 jaar bagage aan internationaal ondernemen in meer dan 30 landen. Samen met een landelijk netwerk van ervaren coaches en GROWTHmapper van Oxford Innovation bouwt hij aan een duurzaam beter mkb.

Gerelateerde berichten
Logo Bouwen aan Betere Bedrijven

Is jouw bedrijf in beweging?

Als bevlogen ondernemer begrijp ik als geen ander dat de wereld van het bedrijfsleven voortdurend evolueert. Om relevant te blijven en te groeien, moeten we altijd streven naar verbetering. Of je nu een start-up runt of een gevestigd bedrijf hebt, het is cruciaal om jezelf en je bedrijf constant naar een hoger niveau te tillen. […]