Alle berichten

Coaching voor Ondernemers: Versterk Groei en Leiderschap!

Ondernemers kunnen alles zelf!

Voor ondernemers is investeren in hun bedrijf een dagelijkse praktijk. Geld, tijd, liefde en passie worden erin gestoken. Maar te midden van de dagelijkse hectiek wordt vaak vergeten om in zichzelf te investeren, bijvoorbeeld in de vorm van coaching.

In de wereld van topsport is een coach van onschatbare waarde. Zonder een coach kom je nergens, zowel als team als individu. Als ondernemer heb je niet altijd alle antwoorden. Dat is waar een coach van pas komt om je verder te helpen.

Ondernemers zijn veelzijdig, maar niet alleskunnend

Er bestaat vaak de misvatting dat een ondernemer alle aspecten van een bedrijf beheerst. In werkelijkheid zijn er net zoveel verschillende ondernemers als er bedrijven zijn. De een blinkt uit in technische aspecten, terwijl de ander enthousiast wordt van nieuwe zakelijke kansen. Beiden hebben echter zwakkere punten.

Coaching voor bedrijfsprocessen

Een coach kan je helpen om die zwakkere punten te verbeteren, vooral op gebieden waar je geen passie voor hebt. Denk aan strategie, innovatie, sales, leiderschap, financiën, verandermanagement, export, productie, en meer. Samen met je coach identificeer je je valkuilen en bepaal je in welke disciplines je wilt groeien.

Internationale onderzoeken tonen aan dat coaching tot betere resultaten leidt, alleen al doordat het als prioriteit wordt gesteld. Je werkt actief aan persoonlijke en zakelijke verbetering. Daarnaast bevordert coaching innovatie, wat duurzame groei bevordert.

Enkele feiten uit Engels onderzoek:

  • 90% van de bedrijven die met een coach werken, bereiken of verwachten hun innovatie- en groeidoelstellingen te halen.
  • 94% van deze bedrijven blijft met een coach werken.
  • Het bewustworden van de noodzaak is vaak een uitdaging voor managers, maar coaching helpt hen onbewuste onbekwaamheid te overwinnen.
  • Bedrijven met een coach groeien gemiddeld sneller en sterker dan andere bedrijven.

De voordelen van coaching

Een coach biedt richting, motiveert en inspireert je om betere resultaten te behalen. Samen kijk je naar obstakels en de impact ervan op je bedrijf en team. Je verbetert processen, scherpt je visie aan, brengt meer structuur aan en vergroot je omzet.

Coaching versterkt zakelijk en persoonlijk leiderschap, assertiviteit, zelfvertrouwen en communicatie. Het leidt tot meer inspiratie en een betere visie, wat resulteert in meer succes.

Meer groei, sneller groei

Coaches helpen je niet alleen meer te groeien, maar ook sneller te groeien, zowel in omzet als volwassenheid. Ze hebben een uitgebreid netwerk en delen hun ervaring en kennis om jouw groei te versnellen.

Niet alleen voor ondernemers, maar ook voor je bedrijf, coaching is niet exclusief voor ondernemers. Een holistische benadering van je bedrijf leidt tot de beste resultaten. Een coach kan ook als sparringpartner voor je team fungeren en nieuwe inzichten brengen.

Geen klik? Geen coach!

Kies je coach zorgvuldig, want iedere coach is anders. Persoonlijke klik is belangrijk. Investeer in jezelf en je bedrijf, want een goede coach levert meer op dan hij kost.

Benieuwd hoe Bouwen aan Betere Bedrijven je hierbij kan ondersteunen? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jouw onderneming kunnen helpen groeien, zelfs in de meest hectische tijden. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor je bedrijf!

Plan snel een online of fysieke afspraak voor een gratis uur advies. Je kunt de afspraak inplannen via deze link: Calendly online agenda.

Bouwen aan Betere Bedrijven is een initiatief ter ondersteuning en ontwikkeling van mkb-bedrijven. Voor ondernemers, door ondernemers.

Geert Cox heeft ruim 25 jaar bagage aan internationaal ondernemen in meer dan 30 landen. Samen met een landelijk netwerk van ervaren coaches en GROWTHmapper van Oxford Innovation bouwt hij aan een duurzaam beter mkb.

Gerelateerde berichten
Logo Bouwen aan Betere Bedrijven

Is jouw bedrijf in beweging?

Als bevlogen ondernemer begrijp ik als geen ander dat de wereld van het bedrijfsleven voortdurend evolueert. Om relevant te blijven en te groeien, moeten we altijd streven naar verbetering. Of je nu een start-up runt of een gevestigd bedrijf hebt, het is cruciaal om jezelf en je bedrijf constant naar een hoger niveau te tillen. […]